Streaming af musik: Hvilken tjeneste skal jeg vælge?

Music streaming - Spotify, Apple Music osv.
Af Jens Bach

Flere tusindvis af mennesker bruger i dag deres mobiltelefon til afspilning af musik, hvilket har åbnet op for et kæmpe marked for streaming af de populære toner. I dag tager mange nemlig for givet, at de har alverdens musik lige ved hånden. Men sådan har det langt fra altid været. Før i tiden måtte man nemlig møde fysisk op i en butik, for at finde frem til den nyeste musik. Tidligere erstattede vi vinylplader med CD’er og nu er tiden kommet til, at CD’erne må vie pladsen for en ny, dominerende spiller på markedet.

De såkaldte streamingtjenester slås om brugernes abonnementer, hvilket betyder, at du har et væld af muligheder og tilbud at vælge i mellem. Men hvilken tjeneste har de bedste forhold og hvilket skal du vælge?

Musiktjenester: Vælg det du har behov for

Der er flere spørgsmål, du kan spørge dig selv om, for at finde frem til den rette musiktjeneste. Der er mere end 30 millioner musiknumre, der ligger ude på nettet, og som er klar til at blive afspillet. Spørgsmålet er, hvad du ønsker af din tjeneste:

  • Ønsker du at dele din streaming af musik med dine venner på Facebook? På den måde kan i dele jeres playlister og sammen finde frem til god musik.
  • Hvor meget betyder kvalitet for dig og er du villig til at betale for kvaliteten af din streaming?
  • Har du overvejet, om du kan bruge din ønskede streamingtjeneste på den platform, du ønsker?

Et abonnement hos en streamingtjeneste koster typisk omkring 99 kroner om måneden, hvilket gør dig til herre over dit eget musikbibliotek. Abonnementet giver dig retten til lovligt at streame al den musik, du ønsker. Vælger du at betale for din streaming kan du samtidig downloade numrene, så du kan lytte til musik selvom du ikke har forbindelse til internettet. Nogle af de mest kendte tjenester på markedet idag er Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal, youSee og Soundcloud. Du kan læse mere om de forskellige fordele under hver udbyder.

 Category: Musik

Smid en kommentar